Російським грибникам та збирачам лікувальних трав загрожує ув`язнення від 4 до 9 років…

До цієї “елітної” категорії грибів зараховані гриби: боровики (білі гриби), красноголовці (підосиновики) та багато інших їстівних хрибів. Тому російським грибникам залишається збирати хба що мухомори.
Відповідні поправки президент Володимир Путін затвердив у квітні цього року. Згідно з документом, за збирання, зберігання, придбання, пересилання, перевезення або продаж їстівних грибів і лікарських рослин садитимуть на чотири роки зі штрафом до 1 млн рублів.
Максимальний термін – 9 років зі штрафом до 3 млн рублів – можна отримати за незаконний оборот червонокнижних рослин і грибів з використанням ЗМІ та інтернету, якщо дії здійснювалися у складі організованої групи або за попередньою змовою.
Покарання можна порівняти з найжорсткішими статтями Кримінального кодексу. Наприклад, за вбивство громадяни Росії можуть одержати від 6 до 15 років в’язниці.
Гаразд! З грибами і лікарськими рослинами зрозуміло. А на який термін будуть засудживатись ті, хто збиратиме лісові ягоди? І що буде з російськими риболовами вудкарями?

peredplata