Україна пропонує західним союзникам “завдати ракетних ударів по заводах, що випускають ці БПЛА в Ірані та Сирії” – The Guardian

 
Київ пропонує союзникам завдати ударів по заводах з виробництва бойових безпілотників у в Ірані, Сирії та заводу в особливій економічній зоні “Алабуга” в Єлабузькому районі Татарстану, але для цього просить у них відповідне озброєння.
Про це йдеться в 47-сторінковому документі, який уряд України направив у серпні країнам “Великої сімки”, пише The Guardian. За попередні три місяці російські війська запустили українськими містами понад 600 безпілотних літальних апаратів (БПЛА), зазначається в документі.
Уряд Ірану “не може повністюзадовільнити російські потреби” через високу інтенсивність застосування дронів в Україні і, крім того, намагається зробити так, “аби не бути прив`язаною до закордонних постачазброї зброї Росії”. Тому з метою диверсифікації виробництва Іран вже почав використовувати завод у Сирії, звідки дрони поставляються до Новоросійська, також їх випуск організується в особливій економічній зоні “Алабуга” в Єлабузькому районі Татарстану. При цьому Іран продовжує постачати компоненти, наголошується в українському документі.
Тому українці запропонували західним союзникам “завдати ракетних ударів по заводах, які випускають ці БПЛА в Ірані та Сирії, і за потенційним місцем виробництва в Російській Федерації”, пише The Guardian.
Важливо! У документі також йдеться:
Ці удари можуть бути завдані силами оборони України, якщо партнери нададуть Києву необхідну зброю.
Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя: 
-У Тегерані горить завод з виробництва безпілотників Shahed.
Як відомо, іранська диктатура постачає ці безпілотники російській диктатурі для вбивства українських цивільних.
Варто також нагадати, що нещодавно український президент Володимир Зеленський звертався до лідерів країн G7 з проханням вдарити по заводах з виробництва дронів у Сирії та Ірані.
У серпні уряд України надіслав країнам Великої сімки 47-сторінкову доповідь, де, зокрема, аналізувалося, з яких компонентів збираються іранські дрони-камікадзе, якими Росія бомбардує українську територію. У моделі Shahed-131 українці знайшли 52 компоненти західного виробництва, – йдеться у документі.
Цікаво, хто ж це у світі відгукнувся на прохання України?

peredplata