На Буковині судитимуть полтавчанина, який надав фальшиві документи, щоб перетнути кордон

У серпні цього року поліцейські відділення поліції №2 (м. Герца) Чернівецького районного управління поліції викрили 28-річного жителя міста Кременчук, який використовував фальшиві документи, щоб перетнути територію України. За цим фактом правоохоронці розпочали кримінальне провадження та наразі завершили його.

Зокрема, на контрольно-пропускному пункті «Порубне» полтавчанин надав прикордонникам довідки з ознаками підробки. Наряд викликав слідчо-оперативну групу поліції для фіксації протиправних дій чоловіка.

Слідчі поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частинами 3 і 4 статті 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Документи з ознаками підробки поліцейські вилучили та направили для проведення відповідної експертизи. Зокрема, у підроблених документах йшлося про перебування полтавчанина на консульському обліку в Посольстві України у Республіці Молдова. Також він пред’явив паспорт з підробленими печатками, штампами та відповідними відмітками про постійне місце проживання українця у Молдові.

Під процесуальним керівництвом Герцаївського відділу Чернівецької окружної прокуратури слідчі поліції завершили досудове розслідування та передали обвинувальний акт відносно порушника для розгляду до суду.

У зв’язку з війною росії проти України, поліцейські ГУНП в Чернівецькій області посилили заходи щодо виявлення чоловіків призивного віку, які у період воєнного стану за допомогою фальшивих довідок намагаються виїхати з країни. Правоохоронці викривають таких порушників та притягують їх відповідно до чинного законодавства.

Правоохоронці нагадують: згідно із постановою Кабінету Міністрів України «Про Правила перетинання державного кордону громадянами України», на період дії воєнного стану обмежується виїзд за межі країни чоловікам від 18 до 60 років.

Джерело: Відділ комунікації поліції Чернівецької області

peredplata