Туреччина видворила зі своєї території лідера ХАМАС

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Ввічливо, але наполегливо влада Туреччини видворила зі своєї території лідера ХАМАС Ісмаїла Ханію
Влада Туреччини попросила лідера ХАМАС Ісмаїла Ханію залишити країну, пише Al-Monitor. За даними американського видання, Анкара “ввічливо вказала на двері” політичному лідеру ХАМАС, який уже кілька років живе, переважно переміщаючись між Туреччиною та Катаром.
У Туреччині Ханія перебував і під час атаки терористичного угруповання на Ізраїль 7 жовтня, зазначає Al-Monitor. Саме його поведінка в цей момент і викликала невдоволення Анкари – у соцмережах з’явилося відео, на якому Ханія та інші представники ХАМАС стоять на колінах у “молитві подяки” під час перегляду сюжету новин про атаку. Також турецьку сторону розчарували висловлювання заступника Ханії Салеха аль-Арурі, який у розмові з журналістами у день атаки ХАМАС “хвалився” її результатами.
Анкара офіційно не повідомляла про зміну своєї позиції щодо того, що лідер ХАМАС, визнаного у низці країн терористичним угрупованням, безперешкодно відвідує Туреччину. 21 жовтня президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган провів телефонну розмову з Ханією, в якій розповів про спроби Анкари домогтися припинення вогню та доставки гуманітарної допомоги до сектору Газа простим і нужденним людям.
У Туреччини є у цій війні свій вектор. І я писав про нього – зачистка від терористів Сирію. Турецька опереція проти сирійських терористів почалася.

peredplata