На Буковині затримали 35-річного чоловіка, який для перетину кордону надав фальшиве пенсійне посвідчення

Поліцейські Буковини завершили досудове розслідування щодо криворіжця у використанні підроблених документів.

У Дністровському районі правоохоронці викрили 35-річного жителя Дніпропетровської області, який за допомогою фальшивого пенсійного посвідчення та довідки намагався перетнути державний кордон у період воєнного стану. Відповідно до чинного законодавства, за вчинення таких протиправних дій передбачене покарання до п’яти років позбавлення волі. 

Поліцейські відділу поліції № 2 (м. Хотин) Дністровського РВП викрили чоловіка, який у травні цього року за допомогою підробленої нотаріально завіреної ксерокопії пенсійного посвідчення та довідки про перебування на консульському обліку намагався виїхати з України. Зокрема, на міжнародному пункті пропуску через державний кордон України для автомобільного сполучення «Мамалига» 35-річний житель міста Кривий Ріг надав для перевірки прикордонникам фальшиві документи.

Наразі дізнавачі поліції завершили досудове розслідування та передали обвинувальний акт відносно порушника для розгляду до суду.

Чоловіку інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частинами 1 і 4 статті 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснювала Дністровська окружна прокуратура.

Правоохоронці нагадують: згідно із постановою Кабінету Міністрів України «Про Правила перетинання державного кордону громадянами України», на період дії воєнного стану обмежується виїзд за межі країни чоловікам віком від 18 до 60 років.

Джерело: Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

 

peredplata