Кремль звинуватив офіційний Єрусалим у незаконній “самообороні”

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Смішно чути про мораль і правові норми у міжнародній політиці від Росії — Постійний представник Ізраїлю при ООН Гілад Ердан
Кремль, який окупував частину територій України, звинуватив офіційний Єрусалим у незаконній “самообороні” після нападу бойовиків ХАМАС на Iзраїль.
Ізраїль різко і критично відреагував на звинувачення Росії у порушенні правил своєї самооборони. Постійний представник Ізраїлю при ООН Гілад Ердан упевнений, що Кремль у різний спосіб намагається відвернути увагу від своїх безчинств в Україні, а тому вирішив не втрачати шансів і використати напад ХАМАС на мирних жителів Ізраїля, пише ізраїльське видання Ynet.
“Смішно чути саме від представника Росії настанови про мораль на адресу Ізраїлю з приводу прав людини та міжнародного права. Представник країни, яку виключили з Ради ООН з прав людини, розмірковує про мораль. Росія — остання, хто хто може дозволити повчати нас”, — сказав Ердан. Він також сказав, що ні в кого немає сумнівів у тому, як саме Москва повелася б, якби тисячі її громадян стали жертвами терористів.
Раніше постпред РФ в ООН Василь Небензя висловив свою думку про те, що Ізраїль нібито не має права на самооборону, оскільки в 2004 році Міжнародний суд визнав його окупантом.
***
У мене вже питали друзі а дехто ще не висловився: Ростиславе, чому ти так впрягаєшся за ізраїльського постпреда при ООН? А все дуже просто – дипломатичний світ дуже тісний. Приміром, з нашим блискучим постпредом при ООН Андрієм Кислицею ми тісно співпрацювали у Брюсселі, коли він був, фактично, другою людиною після посла Бориса Тарасюка. Пана Володимира Єльченка, попереднього посла України при ООН я особисто не знав, але ми подружилися з ним у ФБ (свій до свого по своє). Існують ще різні міжнародні конференції, круглі столи, міжнародні виставки… От я й познайомився Гілі (Гіладом Ерданом), а у нас зразу відчутно: “свій – чужий”. Подобається його сміливість, гостирий розум, відкритість, впертість, жертовність заради його країни. Класний товариш. Мій обов`язок – у цей момент підтримати Гілі. Маю надію, що і він підтримає Україну.
Раніше, наша дипломатія за традицій СРСР ніколи не підтримувала в ООН Ізраїль. Навіть попри російську агресію проти України у питаннях Палестини й Ізраїлю наша країна не підримувала ізраїль, а Ізраїль, у відповідь, не підтримував Україну.
Сьогодні я хочу вірити, що усі завіси впали й кожен у світі розуміє, Росія є ворожою державою як Для України, так і для Ізраїлю і для усього світу.

peredplata