У Чернівцях судитимуть двох підприємців за збут контрафактних цигарок та алкоголю

Незаконний обіг алкогольних та тютюнових виробів на понад 3,8 млн грн – судитимуть двох жителів Буковини.
Прокурори Чернівецької обласної прокуратури передали до суду обвинувальні акти стосовно двох місцевих жителів, які налагодили незаконний обіг контрафактних підакцизних товарів (ч. 1 ст. 204 КК України).
За даними слідства, з метою одержання прибутку від реалізації контрафактного алкоголю та цигарок без марок акцизного податку України, громадяни налагодили канали збуту фальсифікованої продукції.
Встановлено, що 42-річна жінка орендувала контейнер на одному з ринків у Чернівцях, де зберігала з метою збуту та збувала без ліцензії незаконно виготовлені лікеро-горілчані вироби.
Одержати прибуток від збуту незаконно виготовлених підакцизних товарів хотів і 45-річний житель Чернівецького району. Протиправну діяльність чоловіка виявили правоохоронці, коли задокументували факт зберігання та реалізації ним підакцизних товарів.
За результати проведених обшуків за місцем здійснення підприємницької діяльності, у житлових та нежитлових приміщеннях обвинувачених, правоохоронці виявили та вилучили майже 50 тисяч пачок цигарок, понад 1000 пляшок лікеро-горілчаної продукції, Пет-пляшки, тетропакети, картонні коробки з спиртовмісними рідинами загальним об’ємом понад 700 літрів.
Орієнтовна вартість вилученого сягає понад 3,8 млн грн.
Досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні здійснювали детективи ТУ БЕБ у Чернівецькій області.
Джерело: Чернівецька обласна прокуратура

peredplata