Рада призначила нового очільника Фонду держмайна

 

Верховна Рада на засіданні 21 листопада призначила нового голову Фонду державного майна, ним став Віталій Коваль.

Про це повідомив перший заступник податкового комітету Ради Ярослав Железняк.

Призначення підтримали 279 народних депутатів.

Комітет Верховної Ради з питань економічної політики 9 листопада схвалив призначення новим головою Фонду держмайна очільника Рівненської ОВА Віталія Коваля.

італія Коваля у вересні 2019 року призначили головою Рівненської ОДА, з 24 лютого 2022 року – очільник Рівненської ОВА.

За даними руху “Чесно”, у 2020 році Коваль був кандидатом у мери Рівного від “Слуги народу”.

У 2016 році очолив громадську спілку “Рівненська обласна федерація греко-римської боротьби”.

До цього, з 2006 по 2019 рік, Коваль очолював та був співзасновником підприємств в аграрній, транспортній та будівельній галузях: ТОВ “Атлант-транс“, ТОВ “Інвесттрейдсервіс“, ТОВ “РГС-Логістикгруп“, ТОВ “ВВВ Монтаж” та ТОВ “Санако“.

А впродовж 2004-2006 років працював у кредитному департаменті “Укргазбанку”. 

Нагадуємо:

Також 5 вересня Верховна Рада звільнила Рустема Умєрова, якого наступного дня призначили міністром оборони, з посади голови ФДМ.

Також 5 вересня Верховна Рада 5 вересня підтримала звільнення з посади голови Антимонопольного комітету України Ольги Піщанської. Тоді повідомлялось, що вона може очолити Фонд держмайна.

Наразі в.о. голови ФДМУ є Олександр Федоришин, який до цього був заступником голови Фонду.

Верховна рада сьогодні призначила голову Фонду державного майна. Ним став керівник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк.

За відповідне рішення проголосували 279 парламентарів.

Що цьому передувало

Спочатку інформація про можливе призначення Коваля на посаду голови ФДМУ надійшла від глави фракції “Слуга народу” Давида Арахамії.

“Ще одне кадрове призначення тижня – новий голова Фонду державного майна України. Кандидат – очільник Рівненської ОВА Віталій Коваль. Сподіваюсь все встигнемо”, – написав Арахамія у своєму Telegram 

Своєю чергою нардеп від “Голосу” Ярослав Железняк повідомив, що голосування в Раді про призначення заплановане на 9 листопада.

“Це один з “найстаріших” очільників областей (Рівненська область), призначений ще при Гончаруку у 9-го вересня 2019-го. Коли ще всі у ліфт вірили. Ну і втриматись 4 роки на посаді – це круто)))️”, – писав нардеп.

Цього ж дня прем’єр-міністр України Денис Шмигаль вніс до Верховної ради подання щодо призначення Коваля головою Фонду державного майна.

Замість Умєрова

Нагадаємо, що з осені минулого року і до поточної Фондом державного майна керував Рустем Умєров. Потім він перейшов на посаду міністра оборони.

Так, 4 вересня 2023 року він подав заяву про відставку, а вже наступного дня Верховна рада звільнила його з цієї посади. Після чого Умєров став міністром оборони України, а місце керівника Фонду держмайна залишилося вакантним.

Раніше в ЗМІ писали, що замість Умєрова головою ФДМ планували призначити Ольгу Піщанську, яка була керівником Антимонопольного комітету. Але нібито попри звільнення з АМКУ, вона відмовилася перейти до Фонду держмайна.

Хто такий Віталій Коваль

Віталій Коваль народився в місті Березне (Рівненська область) 28 липня 1981 року. Одружений, виховує двох доньок.

Закінчив Тернопільську академію народного господарства за спеціальністю банківська справа, з присвоєнням кваліфікації магістра з банківської справи у 2003 році. У 2017 році Коваль здобув ступінь MBA у Львівській бізнес-школі Українського католицького університету.

Впродовж 2004-2006 роках працював у банківській сфері, зокрема в кредитному департаменті Укргазбанку.

За даними руху “Чесно”, з 2006 по 2019 рік Коваль очолював та був співзасновником підприємств в аграрній, транспортній та будівельній галузях: ТОВ “Атлант-транс”, ТОВ “Інвесттрейдсервіс”, ТОВ “РГС-Логістикгруп”, ТОВ “ВВВ Монтаж” та ТОВ “Санако”.

Коваль також є членом Національного олімпійського комітету України, перший віцепрезидент Федерації греко-римської боротьби, віцепрезидент Асоціації спортивної боротьби.

У вересні 2019 року був призначений на посаду голови Рівненської обласної державної адміністрації.

У 2020 році був кандидатом у мери Рівного від “Слуги народу”.

peredplata