За матеріалами СБУ до 15 років тюрми засуджено заступника начальника окупаційного «райвідділу мвд» на Луганщині

 
Завдяки зібраним Службою безпеки беззаперечним доказам співпраці з ворогом Шевченківський районний суд Чернівців виніс вирок колаборанту, який організував роботу «правоохоронного» органу окупаційної влади на тимчасово захопленій території Луганщини.
За даними слідства, зловмисник наприкінці березня 2022 року добровільно брав активну участь у створенні незаконного підрозділу т.зв. «Троицкого ро вд мвд лнр» і отримав посаду «заступника начальника» цієї структури.
Таке визнання від окупантів фігурант отримав невипадково, адже він ще до повномасштабного вторгнення рф перебував на непідконтрольній Україні частині Луганщини. З 2015 по 2020 рік «правоохоронець» виконував обов’язки начальника т.зв. «угибдд мвд лнр» і перебуває в розшуку за участь у терористичній організації.
Зловмисника засуджено за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Стільки ж років він не матиме права обіймати посади в органах державної влади, місцевого самоврядування та інших, які надають публічні послуги.
Оскільки засуджений переховується від правосуддя, початок строку відбування покарання обчислюватиметься з дня фактичного його затримання. Служба безпеки вживає всіх необхідних заходів для притягнення колаборанта до відповідальності.
Розслідування проводили слідчі СБУ в Чернівецькій області за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури.

peredplata