Оплата комуналки: в Івано-Франківській громаді збільшать розмір виплат для військових – Ганна Водницька

В Івано-Франківській громаді збільшать розмір виплат для військових на оплату на житлово-комунальних послуг. З 1 січня 2024 року бійці, які не мають статусу учасника бойових дій, отримуватимуть по 5 тис. грн.

Про це в етері радіо “Західний полюс” повідомив міський голова Руслан Марцінків.

За його словами, гроші на відшкодування житлово-комунальних послуг передбачили у бюджеті громади.

“Наступного року військовослужбовці, які не матимуть статусу учасника бойових дій, але будуть мати довідку про те, що беруть участь у бойових діях, одержать не по 3 тис. грн на комунальні послуги, а по 5 тис. грн”, — каже Руслан Марцінків.

За його словами, нині бійцям зі статусом учасника бойових дій з міського бюджету також компенсують 25% на оплату житлово-комунальних послуг.

“Зараз ми 25% оплати за комунальні послуги компенсуємо учасникам бойових дій. Чому 25%? Тому що 75% компенсує держава, якщо людина має статус УБД. Ми взяли на себе ще 25%, щоб докомпенсовувати виплати військовим”, — говорить Марцінків.

Раніше Суспільне повідомляло, що з 1 січня 2024 року бійці зможуть отримати по 50 тис. грн з бюджету міста на спорядження. Окрім того, з нового року в Івано-Франківській громаді виплачуватимуть по 30 тис. грн пораненим військовослужбовцям.

peredplata