Виявлено шпигунські прослуховуючі пристрої у Валерія Залужного…

Наш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:
-Виявлено шпигунські прослуховуючі пристрої невідомого походження у робочому приміщенні Головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного…
Чомусь зовсім не дивно, що у новому приміщенні, у яке мав перебратись генерал Залужний були встановлені “жуки”. Більш дивно те, що ці “баґи” були виявлені.
А загалом – класика жанру! Пригадую скандал з переселенням посольства США у нове приміщення в Москві. Там також були виявлені прослуховуючі пристрої, які вмонтовувались у будівелні матеріали і конструкції ще до того, як будівля здавалась в експлуатацію. Tак само було і з новою будівлею Ради ЄС у Брюсселі. Тільки там робилося хитріше. Спочатку будівля була здана в експлуатацію, а вже післа того, як туди перемістились усі підрозділи і персонал Ради ЄС, пристрої були активізовані.
Стосовно “жуків” у новоих кабінетах y приміщенні Головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного інформації небагато.
Відомо що Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом виявлення пристрою для отримання інформації у приміщенні для Головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного. Провадження розпочате за частиною 2 статті 359 Кримінального кодексу (незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації).
“Техніку виявлено не безпосередньо в кабінеті Валерія Залужного, а у одному з приміщень, яке могло в майбутньому використовуватись ним для роботи”, – йдеться у повідомленні СБУ.
За попередніми даними, пристрої перебували у неробочому стані. Крім того, пристрої для прослуховування знайшли у кабінетах співробітників апарату Головнокомандувача.
Круг підозрюваних може бути дуже великим – від російських спецслужб, і їх “кротів” у лавах ЗСУ, до “своїх” (ДБР, СБУ, ГУР МО, УДО, НАЗК, НАБУ … Не виключаю, що серед замовників встановлення “жуків” в кабінетах Головкома можуть бути і співробітники ОП, і нардепи на кшталт Безуглої та Арахамії, а також опозиційні народні депутати.

peredplata