Мешканці Путильщини, що на Буковині, назбирали кошти і купили автівку для воїнів восьмого гірсько-штурмового батальйону 10 бригади “Едельвейс”

Мешканці Путильщини, що на Буковині, назбирали кошти і купили автівку для воїнів восьмого гірсько-штурмового батальйону 10 бригади “Едельвейс”. Аби зібрати кошти і привезти з Європи автомобіль, пофарбувати, відремонтувати, доправити бійцям на фронт потрібні були час і гроші.
Гроші збирали громадою. Гривні приносили також діти, економлячи на сніданках і обідах. А, наприклад, учениця другого класу Усть-Путильської гімназії Іринка Мороз відрізала косу і продала своє волосся. А гроші за косу передала на автомобіль для фронту. А наречений Олександр і наречена Лола Лехавчук пожертвували на фронт кошти, які подарували їм на весілля. Путильські люди передали воїнам бринзу, буженину, гуслянку, окопні свічки, теплі вовняні шкарпетки.
Поки гуцули збирати гроші, діти недоїдали у школах, дівчата відрізали і продавали коси, заступник голови Чернівецької обласної військової адміністрації Янков купив для себе, дорогого, автомобіля, третю нову Мазду”. Бо він кохається у “Маздах”. Заплатив майже півтора мільйона гривень. Заступник Чернівецького міського голови Крохмаль у листопаді цього року, на другий рік війни, купив собі новенький автомобіль 2023 року випуску за півтора мільйона гривень.
А дівчинка Ірина Мороз продала косу…
Хто повинен бути головами і заступниками у містах, селах і в області? янкови крохмалі?.. чи дівчинка, яка пожертвувала власною косою задля перемоги.
ЧАС вам ще покаже!..

peredplata