Війна престолів містечкового політикуму. «Народний Фронт» і «Рідне місто»: два чоботи – пара

Війна престолів містечкового політикуму. «Народний Фронт» і «Рідне місто»: два чоботи - пара

У Чернівцях розгорівся скандал. Першими почали роздувати його журналісти. Вони звинуватили Максима Бурбака, голову фракції «Народний Фронт» у верховній раді, у тому, що він хоче приватизувати приміщення на вулиці Сковороди у Чернівцях. Бурбак дійсно зробив спробу отримати приміщення на 216 м кв. по вул. Сковороди, 1 під офіс партії та для своєї громадської приймальні.

Подав документи, як того потребують закони та міська рада. Це було 2 вересня 2016 року. Не встигло чорнило висохнути на підписі Бурбака, як зі всіх боків на нього, сараку, посипалися прокльони. Мовляв,

• Повний «шкурняк» Бурбака не пройде!
• Бурбак приватизовує Чернівці!
• Не віддамо наше добро депутатові!

Чернівчани навіть оговтатися не змогли від навали інформаційного буму.

Бурбак терпів скільки міг. А далі не зміг терпіти. Через своїх уже журналістів він оприлюднив документ, який засвідчує, що не один Максим Юрійович найгірший «шкурняк» у Чернівцях. Ще є «шкурняки» набагато гірші й небезпечніші.

З`ясувалося, що того ж таки 2 вересня 2016 року інша партія просила міськраду віддати це приміщення їй. Був лист від голови обласної організації партії «Рідне місто» Романа Скигаря. Цей лист був первинним. І якби не було Бурбака, то приміщення уже б належало «Рдіному місту». Але Бурбак не був би Бурбаком, якби так легко здався на милість Василя Продана. Бо саме Василь Сафронович офіційно представляє РМ у міськраді. Він – добрий шахіст, вміє передбачати розвиток подій наперед на два-три ходи. Тому швидше за Бурбака подав заяву через Скигаря, котрий керує також телеканалом «Чернівецький промінь». Саме з цим ТБ тісно пов\’язані і Василь Продан, і його дружина, депутат верховної ради Оксана Продан. Далі на випередження знову зіграв шахіст. Підконтрольні йому ЗМІ, журналісти і блогери звинуватили Бурбака у тому, що він хоче собі придбати 216 м кв. на вулиці Сковороди, 1.

Від такої атаки Бурбак аж розгубився спочатку. Він своїм очам і вухам не повірив, що так можна все швидко переставити з ніг на голову, перефарбувати чорне у біле і кричати на всі базари «Добробут», Калинівський, на Зеленій і т. д.: «Лови злодія!». Ледве оговтався нардеп.

І тоді прилюдно, з усього маху вліпив Продану «Хук з права».

Для перебивки. Василь Продан і Максим Бурбак народилися і виросли в одному місті Чернівці. Вчилися, щоправда, у різних школах. Але в одному університеті. Хоча до того часу Продан встиг бути курсантом військового училища. Далі став кандидатом у майстри спорту з шахів. Бурбак – кандидатом у майстри спорту з боксу.

За керування областю регіоналами Геннадій Москаль назвав «смотрящим» Продана.

За керування областю фронтовиками «смотрящим» називають Максима Бурбака.

Отож Максим Бурбак завдає удар. Він оприлюднює (через близькі до нього ЗМІ) заяву Скигаря на приміщення по вулиці Сковороди,1. До речі, заяви писалися ніби під копірку. Тільки партії та підписи різні. Від «Рідного міста» підписав голова обкому Роман Скигар. А від «Народного Фронту» – Максим Бурбак.
За дужками залишилися Василь Продан – РМ та Микола Федорук – НФ.

Хоч і у заявах один та інший вказували термін договору оренди 2 роки і 11 місяців, виникає питання: хто у кого бездумно списав? Бо 2 роки і 11 місяців «Фронт Змін» (тепер «Народний Фронт») ще хоче засідати у верховній раді. Але «Рідне місто» в українському парламенті не представлене. А у Чернівцях воно може «просидіти» ще не 3 роки і 11 місяців. Бо тутешні вибори проводилися на рік пізніше, ніж парламентські. Хоча й це нікому не допоможе. Бо верховну раду скоро розженуть, а Чернівецьку міську – ще швидше. Після цього зникнуть і фронтовики, і рідномістянці. Тому їм нікому не можна передавати це приміщення. І, напевне, вчасно тут з`явився голова обласної організації Національного олімпійського комітету Іван Гешко. Він також заявив про претензії на приміщення. А ще справжні військово-патріотичні організації області шукають можливості для підготовки воїнів. Колишня друкарня на Сковороди, 1 могла би послужити добру службу Українській державі та українському війську.

А протистояння Продан-Бурбак; «Рідне місто»-«Народний Фронт» на цьому будинку не закінчиться. Бо на ньому не починалося. Там, де пахнуть гроші, там вони є.

Зі змінним успіхом один в одного виграють чи один в одного програють. Це залежить від того, хто з них в той час при владі. Чернівчани спостерігали, як Продан віджимав у Бурбака ринок «Добробут» спочатку. А згодом Бурбак у Продана – ринок на вулиці Зеленій. Потім Продан нападав на Бурбака за автостанцію на «Гравітоні», а Бурбак на Продана – за «Гопачок», «Рязань», «Шіллер», «Сорбонну», «Квінто»… Продан тоді – на Федорука і «Затишок». І одержав «обратку» на 17 контейнерів на Калинівському ринку.

Останніми оборудками є люта війна за приміщення КБ на «Гравітоні». Спочатку на аукціон подав документи Бурбак Олексій. І відразу з`явився Продан. Більше того, Василь Сафронович, напевне, заручився підтримкою Фонду держмайна і витіснив Бурбака з аукціону.

Отак і триває війна двох містечкових кланів за власні інтереси. Іноді вона нагадує дитячі пустощі у пісочниці, коли хтось швидше собі нагрібає більше піску. А інший у нього потім краде чи відбирає. Воно би було смішно, якби не так сумно.
Адже у велику пісочницю вони перетворили усі Чернівці. Чернівчани мовчать.
Петро КОБЕВКО

peredplata