СБУ повідомила про підозру буковинцю, який став заступником начальника «виправної колонії» в окупованій Макіївці і наказував катувати українських військовополонених

 
Служба безпеки зібрала доказову базу на одного з керівників незаконної установи виконання покарань, підконтрольної окупаційним органам рф на тимчасово захопленій частині Донеччини.
Зловмисником є уродженець Чернівецької області, який обіймає посаду «заступника начальника державної бюджетної установи «західна виправна колонія державної служби виконання покарань міністерства юстиції днр», розташованої в Макіївці.
Сфера діяльності фігуранта – спеціально-виховна та профілактична робота із засудженими. За інформацією свідків, зрадник надавав вказівки щодо проведення допитів і катувань військовополонених Збройних Сил України.
Співробітники СБУ встановили, що зловмисник раніше працював у Донецькому відділі Державної пенітенціарної служби України. Проте, навесні 2014 року він приєднався до терористичної організації «днр» і за це від бойовиків отримав посаду «заступника начальника відділу донецького слідчого ізолятора». Пізніше отримав «підвищення» і став одним з керівників макіївської колонії.
На підставі зібраних доказів слідчі СБУ зловмиснику заочно повідомили про підозру за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України.
Співробітники СБУ вживають комплексних заходів для притягнення зрадника до відповідальності.
Досудове розслідування здійснювали слідчі Управління СБ України в Чернівецькій області за процесуального керівництва Чернівецької обласної прокуратури.

peredplata