4000 доларів США за «квиток» до Молдови: буковинцю повідомили про підозру в організації нелегального трансферу військовозобов’язаних

У Дністровському районі поліцейські викрили та задокументували протиправні дії буковинця, який допомагав трьом чоловікам призовного віку покинути територію України поза офіційним пунктом пропуску. За вчинення кримінального правопорушення фігуранту загрожує до дев’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

21 березня цього року в адміністративних межах села Каплівка Дністровського району співробітники Державної прикордонної служби спільно із працівниками відділення поліції № 2 (м. Хотин) ДРВП викрили 22-річного жителя села Коболчин, який намагався переправити трьох військовозобов’язаних чоловіків до сусідньої держави поза офіційним пунктом пропуску. Вартість нелегального трансферу становила 4000 доларів США з кожного.

Так, неподалік лінії розмежування державного кордону України з Республікою Молдова прикордонний наряд викрив трьох чоловіків та буковинця, який сприяв нелегальному трансферу за кордон. Для документування протиправних дій прикордонники викликали на місце події слідчо-оперативну групу відділення № 2 (м. Хотин) Дністровського районного відділу поліції.

Наразі слідчі поліції під процесуальним керівництвом Дністровської окружної прокуратури повідомили фігуранту про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування.

Нагадаємо: згідно із постановою Кабінету Міністрів України «Про Правила перетинання державного кордону громадянами України», на період дії воєнного стану обмежується виїзд за межі країни чоловікам від 18 до 60 років.

Джерело: відділ комунікації поліції Чернівецької області

peredplata

Залишити відповідь