До п’яти років тюрми загрожує чернівчанину за використання фальшивого паспорта

У обласному центрі поліцейські викрили порушника, який пред’явив для перевірки фальшивий паспорт громадянина іншої країни. За цим фактом дізнавачі поліції розпочали кримінальне провадження.

Уночі 8 січня  цього року у період дії комендантської години у Чернівцях по вулиці Героїв Майдану поліцейські зупинили автомобіль для перевірки документів. 37-річний водій надав правоохоронцям документ з ознаками підробки. Це був недійсний паспорт громадянина Литовської Республіки. Протиправні дії чоловіка зафіксувала слідчо-оперативна група Чернівецького районного управління поліції. 

Дізнавачі поліції внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ознаками статті 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. 

Документи з ознаками підробки поліцейські вилучили, направили для проведення відповідних експертиз.

Під процесуальним керівництвом Чернівецької окружної прокуратури поліцейські  повідомили фігуранту про підозру у вчиненні кримінального проступку.

Триває досудове розслідування.

Джерело: відділ комунікації поліції Чернівецької області

peredplata