На Буковині судитимуть 26-річного чоловіка вчинення психологічного насильства відносно матері

Співробітники Вижницького районного відділу поліції довели причетність 26-річного місцевого жителя до вчинення психологічного насильства відносно матері. Наразі обвинувальний акт відносно порушника слідчі поліції скерували до суду. 

У серпні минулого року до поліції звернулася 55-річна жителька міста Вашківці із заявою про те, що її син вчиняє над нею психологічне насильство.

Під час досудового розслідування правоохоронці з’ясували, що 26-річний буковинець, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, неодноразово ображав матір нецензурною лайкою та погрожував їй фізичною розправою.

Працівники поліції реагували на кожне повідомлення від жінки, неодноразово складали протоколи про адміністративне правопорушення на кривдника, проводили з ним профілактично-роз’яснювальну роботу про неприпустимість таких дій. Однак порушника це не зупинило і він продовжував вчиняти психологічне насильство, яке відповідно до висновку судово-психіатричної експертизи, призвело до погіршення психічного здоров’я жінки та проявляється у формі розладу адаптації з порушенням інших емоцій.

Крім цього, Вижницький районний суд неодноразово притягував чоловіка до адмінвідповідальності за вчинення адміністративних правопорушень, передбачених ч. 1,2 ст. 173-2 КУпАП. Проте буковинець продовжував вчиняти сімейні сварки та висловлювати погрози фізичним насильством відносно матері.

Слідчі поліції під процесуальним керівництвом Вижницької окружної прокуратури завершили досудове розслідування та скерували обвинувальний акт відносно буковинця до суду. Кривднику інкримінують вчинення кримінального правопорушення, передбаченого статтею 126-1 (Домашнє насильство) Кримінального кодексу України.

Джерело: відділ комунікації поліції Чернівецької області

peredplata