Омбудсман України вимагає провести службове розслідування щодо «Зайців» ЧТУ

Омбудсман України Дмитро Лубінець звернувся листом до Чернівецького міського голови та керівника комунального підприємства.

Як повідомили у Представництві Уповноваженого ВРУ з прав людини в Чернівецькій області, оприлюднення фото із зображенням фізичних осіб, які не сплатили за проїзд у громадському транспорті, на дошці «ганьби» (йдеться про рубрику ЧТУ «Зайці» громадського транспорту», – ред.) є неправомірним, неадекватним та таким, що не відповідає положенням Закону України «Про захист персональних даних» та засадам демократичного суспільства, пише Медіа агентство АСС з посиланням на офіційну фейсбук-сторінку представництва.

Омбудсман України Дмитро Лубінець звернувся листом до Чернівецького міського голови та керівника КП «Чернівецьке тролейбусне управління» з вимогою видалити зображення фізичних осіб із даного розділу та провести службове розслідування щодо порушення норм законодавства у сфері захисту персональних даних.

Додамо, 29 лютого рубрику «Зайці» громадського транспорту» з офіційного сайту Чернівецького тролейбусного управління видалили. 

Джерело: https://acc.cv.ua/

peredplata