На Буковині створено понад 800 громадських та волонтерських організацій

В Чернівецькій ОВА пройшла зустріч з волонтерами. Це було організаційне засідання щодо оновлення Ради волонтерів області. Загалом на Буковині понад 800 громадських, волонтерських організацій, діяльність яких спрямована на допомогу військовим, внутрішньо переміщеним особам, усім, хто потребує підтримки.
 
«Кожен з вас – робить внесок у перемогу. Велике дякую за масштабну роботу. У нас у всіх спільні цілі – не допустити ситуації, коли військові та вразливі категорії залишилися без уваги»- звернулася до присутніх перша заступниця начальника Чернівецької ОВА Альона Атаманюк.
 
Керівництво ОВА, представники структурних підрозділів обласної військової адміністрації, митники, прикордонники і податківці поінформували буковинських волонтерів про зміни у законодавстві, що стосуються їх діяльності
 
Окрім цього, під час засідання волонтери обговорили з фахівцями питання завезення гуманітарної допомоги, отримання права на виїзд за кордон через телекомунікаційну систему «Шлях» та систему подання звітності для громадських організацій та благодійних фондів.
 
За результатами зустрічі кожен волонтер визначив у якій робочій групі має бажання допомогати військовим та жителям області, а також домовились про скликання чергового засідання та оновлення складу Ради волонтерів. Дата і час наступної зустрічі будуть проанонсовані на інформаційних ресурсах Чернівецької ОВА.
 

peredplata