На Буковині можуть мобілізувати чоловіків за несплату аліментів

У Чернівецькій області є понад 150 людей, які мають на утриманні трьох чи більше неповнолітніх дітей та боргують аліменти. Згідно з новим законом про мобілізацію військовозобовʼязані можуть втратити відстрочку від військової служби.

Про це  повідомляє Суспільне з посиланням на коментар обласного управління забезпечення примусового виконання рішень Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції.

Наразі батьки трьох та більше неповнолітніх дітей мають відстрочку від служби. Втім, за місяць набуде чинності новий закон про мобілізацію, – тоді батьки, які понад три місяці не сплачують аліменти, можуть втратити право на відстрочку. Водночас новий закон не передбачає мобілізації жінок – вони можуть долучитися до ЗСУ за власним бажанням.

Три місяці, щоб з’явитися до ТЦК

Коли новий закон набуде чинності, військовозобов’язані батьки трьох та більше дітей мають впродовж 60 днів прийти до центрів комплектування, щоб підтвердити своє право на відстрочку. Про це повідомили на сайті Міністерства юстиції України. Йдеться про чоловіків, а також жінок з медичною чи фармацевтичною освітою.

У ТЦК вони мають довести, що мають на утриманні трьох чи більше дітей, а також відсутність заборгованості, якщо зобов’язані сплачувати аліменти.

“Навіть, якщо така тримісячна заборгованість з виплат одній дитині, людина втратить право на відстрочку”, – йдеться у матеріалі.

Якщо боржник погасить заборгованість, право на відстрочку йому повернуть.

Скільки загалом боржників в області

Станом на початок квітня в обласній виконавчій службі є майже 8 500 тисяч документів про стягнення аліментів. Також на користь дітей стягнули понад 40 мільйонів гривень.

Джерело: Суспільне

peredplata

Залишити відповідь