У Німеччині внаслідок нападу з ножем загинули двоє українців, підозрюваний – росіянин

 

Поліція німецької Баварії повідомила смертельний інцидент перед торговим центром у місті Мурнау, внаслідок якого померли двоє громадян України; підозрюваний у вбивстві – громадянин Росії.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби поліції, пише “Європейська правда”.

Сповіщення про двох чоловіків з тяжкими пораненнями у Мурналу надійшло близько 17:20 у суботу. На час приїзду медиків один чоловік вже помер. Другий, що теж мав тяжкі поранення, невдовзі помер у лікарні.  

Загиблі виявилися 23-річним і 36-річним громадянами України, які проживали у сусідньому районі Гарміш-Партенкірхен. 

Після негайних слідчих дій неподалік від місця події затримали 57-річного підозрюваного – громадянина Росії, чоловіка затримали у нього вдома. 

Кримінальна поліція під керівництвом прокуратури Мюнхена розслідує подію як подвійне вбивство. Прокуратура просить суд обрати запобіжним заходом арешт, питання розглянуть вже у неділю. 

Правоохоронці намагаються встановити загальні обставини події та можливі мотиви. У зв’язку з цим шукають свідків, які можуть повідомити будь-яку корисну інформацію.  

Нагадаємо, у лютому в Німеччині викликала резонанс загибель 17-річного баскетболіста з України Володимира Єрмакова після нападу компанії молодих людей. 

Невдовзі у лікарні помер інший постраждалий у результаті цього ж нападу – 18-річний український баскетболіст Артем Козаченко.

У Німеччині арештували росіянина, підозрюваного у вбивстві українців

 

У Німеччині обрали запобіжний захід у вигляді взяття під варту 57-річному росіянину, підозрюваному в убивстві двох українців у місті Мурнау.

Джерело: “Європейська правда” з посиланням на пресслужбу німецької поліції

Деталі: За даними поліції, підозрюваний у неділю, 28 квітня, постав перед слідчим суддею на вимогу прокуратури Мюнхена II, яка веде цю справу.

Було видано ордер на арешт підозрюваного росіянина.

Поліція негайно доставила чоловіка до в’язниці, де він зараз перебуває під вартою.

Наразі триває розслідування прокуратури та карного розшуку щодо передумов і мотивів злочину.

 

Що передувало: Вбивство сталося 27 квітня. Сповіщення про двох чоловіків з тяжкими пораненнями надійшло близько 17:20. На час приїзду медиків один чоловік вже помер. Другий, що теж мав тяжкі поранення, невдовзі помер у лікарні.  

Загиблими виявились двоє українців 23 і 36 років, які проживали у сусідньому районі Гарміш-Партенкірхен. 

Після негайних слідчих дій неподалік від місця події затримали 57-річного підозрюваного – громадянина Росії. 

Вбиті у Німеччині українці були військовими, які проходили лікування – МЗС

 

У МЗС України підтвердили інформацію про те, що двоє вбитих у Німеччині українців були військовослужбовцями, які відновлювалися у Баварії після поранень.

Джерело: “Європейська правда” з посиланням на коментар МЗС для ЗМІ

Деталі: Йдеться про резонансне подвійне вбивство, скоєне 27 квітня в місті Мурнау-ам-Штафельзее, де на території місцевого торгівельного центру були знайдені двоє громадян України, чоловіки 1987 та 2001 років народження, зі смертельними ножовими пораненнями.

Дослівно МЗС: “За попередніми даними, загиблі громадяни були військовослужбовцями, які проходили медичну реабілітацію в Німеччині. Українські консули уточнюють інформацію щодо підрозділів, у яких служили загиблі, та встановлюють звʼязок із їхніми рідними”.

Більше деталей: Дипломати також підтвердили інформацію про те, що затриманим за підозрою у скоєнні цього вбивства виявився росіянин.

У пресслужбі МЗС уточнюють, що міністр Дмитро Кулеба доручив тримати справу на особливому контролі та “перебувати у постійному контакті з правоохоронними органами ФРН, аби вбивця поніс покарання за всією суворістю закону”. Він також висловив вдячність німецьким правоохоронцям за оперативне затримання підозрюваного.

 

Що передувало: Повідомлення про двох чоловіків з тяжкими пораненнями у Мурнау надійшло близько 17:20 у суботу. На час приїзду медиків один чоловік вже помер. Другий, що теж мав тяжкі поранення, невдовзі помер у лікарні.  

У неділю 57-річному росіянину, затриманому після цього злочину, обрали запобіжний захід.

 

peredplata

Залишити відповідь