Зять депутата Чернівецької облради може стати новим Генеральним прокурором

В Офісі президента визначились, хто буде новим генеральним прокурором замість Андрія Костіна.

Про це Radio NV стало відомо з двох джерел в Офісі генпрокурора та в українському парламенті.

За словами джерел, наступником Андрія Костіна на посаді генпрокурора буде Руслан Кравченко. Наразі він є головою Київської державної адміністрації.

“Він є компромісною фігурою, яку можна провести через парламент”, — зазначило джерело Radio NV.

Інше джерело повідомило, що кандидатуру Кравченка в ОП розглядали давно, адже кандидатура чинного голови Одеської ОДА “Олега Кіпера не збере голосів у парламенті”. Водночас голова Антимонопольного комітету України (АМКУ) Павло Кириленко, якого, за словами джерела, раніше в ОП планували на цю посаду, зараз є обвинуваченим у незаконному збагаченні.

Декілька джерел видання назвали Руслана Кравченка кандидатурою заступника керівника Офісу президента Олега Татарова, який є “лояльним та зрозумілим”.

Кандидатура наступного очільника Офісу генпрокурора ще має пройти розгляд у профільному правоохоронному комітеті парламенту.

Раніше NV уже називали Руслана Кравченка основним претендентом на цю посаду.

Джерела додають, що найближчим часом тимчасово виконуючим обов’язки буде перший заступник генпрокурора.

22 жовтня Андрій Костін після засідання РНБО щодо ситуації із МСЕК заявив, що подав у відставку. Він зазначив, що підтримує позицію президента стосовно політичної відповідальності.

Руслан Кравченко є чоловіком Олени Шкробанець, доньки Ігоря Шкробанця, депутата Чернівецької обласної ради з фракції “За майбутнє”, голови постійної комісії облради з питань охорони здоров’я, праці, соціального захисту населення та підтримки учасників АТО і членів їх сімей.

peredplata

Залишити відповідь