Замішана у скандалі благодійна організація з Чернівців паразитує на Небесній сотні?

Замішана у скандалі благодійна організація з Чернівців паразитує на Небесній сотні?Активістами різних благодійних організацій, які ходять вулицею Ольги Кобилянської зі скриньками для пожертв, у Чернівцях вже нікого не здивуєш. Ступінь агресивності волонтерів, які хіба що не силою відбирають у перехожих гроші, визначає тільки рівень їхнього особистого виховання. Щоправда після скандалу у ЗМІ та ініційованої громадськістю прокурорської перевірки агресивних жебраків ніби поменшало. Опубліковані журналістські розслідування діяльності деяких так званих благодійних організацій добряче підірвали довіру до них. Навіть попри те, що прокуратура так нічого й не накопала на їхніх засновників.

Проте з настанням тепла комунікабельні юні активісти знову заполонили вулиці і площі старого міста. Вперше волонтерів зі скринькою для Небесної сотні побачив на Кобилянській кілька тижнів тому. Цинізм ситуації був просто нестерпним. Сьогодні ситуація повторилася. Волонтери з скринькою у вигляді серця, на якій великими літерами написано Небесна сотня, пропонували людям робити пожертви. Не буду зараз розповідати, що жертводавці досі не можуть знайти кінці 50-ти мільйонів гривень, які було переказано для Небесної сотні під час благодійного телемарафону на 5 каналі. Мова про неподобство, яке чиниться тут і тепер.

Одним з тих перехожим, якому запропонували викласти гроші, виявився журналіст Петро Кобевко. Він швидко з\’ясував, що гроші збирає благодійна організація «Молодь Буковини». Та сама, про діяльність якої критично висловлювалися газети. Засновникові громадської організації «Молодь Буковини» Денису Унгуряну тоді закидали, що хворі та знедолені – лише прикриття. Бо більшу частину зібраної суми організація потратила на вечірку.

Нині, як з\’ясувалося, кошти також збирають не для родин загиблих героїв Щербанюка і Аксенина. Вони лише прикриття. Десять тисяч гривень потрібно для того (увага!), щоб зняти кліп про Небесну сотню! Засновникові громадської організації «Молодь Буковини» Денису Унгуряну, який до того ж є членом ГО \”Майдан\”, ситуація не видається верхом цинізму. Навпаки, він ще має претензії до ЗМІ, які неправильно пишуть про Майдан.

В принципі на агресивне жебрацтво можна було б не зважати, якби не предмет, на якому вирішили заробити цього разу. Надто вже неспівставними є трагедія Небесної сотні і порожні обличчя молодих активістів, які навряд чи взагалі усвідомлюють з якою вселенською катастрофою мають справу.

Нещодавно в мережі з\’явилося відео, яке засвідчує, що насправді може відбуватися з пожертвами.

На своїй сторінці у Фейсбук користувачка Antonina Maliei (м.Київ) виставила відео, як у одному з дворів \”особи\” витрушують гроші з скриньок для пожертв на хворих дітей.

\”Аж трясе від люті! Ми в гостях, діти сплять, тут бачимо – у дворі (це на горького, поруч з парком шевченка) сидять підараси з тими скриньками для пожертв на хворих дітей і витрушують з них гроші. Шось про соточку радісно говорять. Недаремно я їм не вірю, останній раз так і сказала\”, – написала Antonina Maliei.

Джерело

peredplata