Співробітники УСБУ в Чернівецькій області попередили викрадення коштів з банківських рахунків комерційних структур

Співробітники УСБУ в Чернівецькій області попередили викрадення   коштів з банківських рахунків комерційних структур  Набув чинності вирок Шевченківського районного суду м.Чернівці у кримінальному провадженні, зареєстрованому УСБУ в Чернівецькій області, стосовно громадянина України, який намагався заволодіти коштами декількох вітчизняних комерційних структур.

За розробленою ним протиправною схемою він отримував через свої зв’язки в банківських установах конфіденційну інформацію. Ці відомості зловмисник передавав особі з «хакерського» середовища для несанкціонованого втручання в телекомунікаційні мережі банків. Наявні на рахунках кошти він планував перевести через «конвертаційні» центри в готівку.
Зловмисник планував пограбувати основний рахунок однієї з фірм з мільйонним річним оборотом, утім під час спроби перевести кошти через комп’ютерне обладнання він був затриманий правоохоронцями «на гарячому».
Суд визнав правопорушника винним у скоєнні злочину за ст.15, ст. 190 Кримінального кодексу України та призначив йому покарання у вигляді чотирьох років позбавлення волі з іспитовим терміном два роки.

Прес-служба УСБУ в Чернівецькій області

peredplata