Буковинські учасники АТО просять провести ротацію військовослужбовців та закликають не блокувати дороги

Буковинські учасники АТО просять провести ротацію військовослужбовців та закликають не блокувати дороги25 липня буковинські військовослужбовці, учасники Антитерористичної операції на Сході України, які перебувають зараз у відпустці, зустрілися з представниками ЗМІ для висловлення власної позиції щодо питання ротації військових. Вони просять із розумінням віднестися до тих вояків, які вже 4 місяці стоять на оборонних позиціях в Донецькій та Луганській областях, та дати їм можливість відпочити вдома. Інакше бойовий дух в хлопців геть пропаде.

«Наші товариші, які зараз там на Сході сидять, чекають простого дня, щоб відпочити. Більшість хочуть морально відпочити. Там психологічно не те, щоб важко, – є свої плюси, є й мінуси. Це служба. Але їм потрібно приїхати додому, розвіятися, побачити рідних, свої сім’ї, дітей. Я дуже хочу, щоб ротація пройшла якнайшвидше. І нашим товаришам дали можливість відпочити хоча б місяць», – розповів сержант Андрій Влащинський.

Солдати кажуть, що розуміють жінок і матерів, які зараз перекривають дороги й не хочуть пускати своїх чоловіків до війська. Переживають всі. Однак хлопці просять не забувати про тих, хто вже четвертий місяць знаходиться в зоні АТО і рідним яких також нелегко. Нехай відпустка буде у солдатів коротка, але вона зможе відновити сили для подальшого несення служби в складних умовах.

«Чому міліціонерів, які там на Сході, міняють через місяць? Прикордонників міняють через місяць. Чому нас не міняють? Є ж регулярні військові частини, які підготовлені», – зауважив солдат Олександр Боштан.

Також буковинські військовослужбовці, учасники АТО, просять не втрачати контролю над питанням грошової допомоги сім’ям загиблих вояків.

«Залишається відкритим питання щодо компенсацій сім’ям військовослужбовців, які загинули під час АТО. Це я кажу про військових з нашої роти, з нашого батальйону, тих, яких я знаю. Загинув Шудравий Андрій, залишилася донька й дружина. Які компенсації і хто цим буде займатися? Питання відкрите на даний момент. І залишилося таких у нашій частині дуже багато», – зазначив Олександр Боштан.

Не зважаючи на важкість теперішньої ситуації на Сході України, військові висловили вдячність всьому волонтерському руху Буковини за постійну підтримку в забезпеченні необхідним матеріально-технічним спорядженням, засобами гігієни тощо, а також за те, що люди за них не забувають. Солдати вдячні всім діткам, які малювали й писали їм «листи щастя». Кажуть, що це додає стимулу боротися за свободу й вільне майбутнє й надалі.

Поки тривають воєнні дії на Сході, доти військовим потрібна буде допомога людей. Наразі дуже нагальною потребою залишаються тепловізори, пристрої нічного бачення, коліматорні приціли. Без них відбивати нічні атаки противника майже неможливо.

Максим КОЗМЕНКО, БукІнфо (с)
фото автора

Джерело

peredplata