Буковинці продовжують «попадатися» у тенета Інтернет-шахраїв

Незважаючи на неодноразові попередження про незаконне заволодіння грошей через використання Інтернет-мережі, громадяни й надалі забувають дотримуватись елементарних правил безпеки збереження коштів.

Нещодавно 40-річний мешканець Строжинця через веб-ресурс планував купити телевізор. Покупець перерахував 2500 гривень за придбання товару на рахунок мешканцю Запорізької області. Однак телевізора так і не отримав.

Інший потерпілий, 46-річний чернівчанин, перерахував 300 гривень киянину за велосипед. Чоловік очікував, що його товар найближчим часом надійде. А коли зрозумів, що його ошукали, одразу звернувся до правоохоронців.

У цих двох випадках шахраї незаконно заволоділи коштами розміщуючи оголошення про купівлю-продаж товарів на сайті \”Slando\”.

Слід зазначити, що з початку року до УМВС області надійшло понад 30 звернень громадян, котрих ошукали за схожою шахрайською схемою.
Правоохоронці вкотре нагадують громадянам: перед здійсненням платежу (завдатку) попередньо перегляньте відгуки користувачів, які вже мали досвід користування даним веб-ресурсом та оцінили якість товару/послуги та його безпечність (для отримання такої інформації можна використовувати і пошукові системи). Якщо вже і вирішили придбати товар у мережі, то перевірте рейтинг продавця, а також уникайте купівлі на умовах попередньої оплати. А якщо ж вас все ж ошукали, обов’язково звертайтеся до міліції за допомогою. Пам’ятайте! Збереження ваших коштів у таких випадках залежить тільки від вас.

СЗГ УМВС України в Чернівецькій області

peredplata