На Київщині переселенці зірвали зі школи український прапор, агітуючи за перемогу \”ДНР\”

На Київщині переселенці зірвали зі школи український прапор, агітуючи за перемогу "ДНР"У селищі Ворзель Київської області переселенці з Донбасу зірвали з місцевої школи український прапор, розірвали його на шматки і викинули на площі

Про цей інцидент розповіла місцева жителька Ольга Почтаренко, передає Еспресо.TV з посиланням на «Факти і коментарі».

За її словами, міліції вдалося знайти «авторів» злочину. Ними виявилися неповнолітні хлопчики з переселенських сімей.

Крім того, жителі Ворзеля скаржаться, що неприємності трапляються і під час звичайних покупок в магазині. \”Ці самі біженці, купуючи в магазині горілку та закуску, кидають дрібну здачу – п\’ять, десять копійок – продавцям в обличчя зі словами: «Нате, заберіть на ваше АТО!», – розповідають місцеві жителі.

За словами очевидців, нещодавно стався кричущий випадок. «Дві жінки, паркові робітники, говорили про загиблих в АТО українцях, яких нещодавно поховали в сусідній з Ворзелем Бучі. Одна зауважила: «Шкода хлопців, а тут, серед біженців, скільки молодих здорових хлопців, які ховаються за їх спинами!». Так її ці самі «молоді і здорові» мало не вбили, так накинулися з стусанами та образами», – розповів пенсіонер, переселенець зі сходу.

Крім того, деякі з представників переселенців проводять незаконну агітацію сепаратизму. Зокрема, на залізничній станції знайшли безліч роздрукованих на принтері листівок, які агітують за «перемогу «ДНР».

Нагадаємо, в центральних і західних регіонах України люди все частіше стали скаржитися на поведінку переселенців із зони військових дій. Так, в Миргороді Полтавської області переселенці із зони АТО вивісили прапор терористичної організації «ДНР». Після чого місцеві жителі навіть зібралися на мітинг під стінами міської ради. А в сусідньому Шишацькому районі громадяни виявили чоловіка з Шахтарська, який місяць тому на камеру для путінської пропаганди палицею бив пораненого українського солдата і вимагав спалити того живцем.

Джерело

peredplata