Семенченко розповів, що діється в Іловайську

Семенченко розповів, що діється в ІловайськуБатальйон \”Донбас\” і механізована рота Збройних сил зайшли в Іловайськ. Вони відбили спробу терористів увійти в місто з підкріпленням і мають намір його обороняти.

Про це в ефірі 5 каналу розповів командир батальйону Семен Семенченко, повідомляє liga.net.

\”Ми зайшли в Іловайськ два дні тому і звідти не підемо. Зайшли разом із ротою ВСУ за підтримки 12-ти БМП, із них залишилося цілих половина. Батальйони \”Азов\”, \”Дніпро\” і \”Шахтарськ\” перебувають поза містом, вони до нас підійти не можуть, ми фактично одні там зараз\”, – сказав Семенченко.

Він додав, що спочатку в Іловайську були тільки місцеві бойовики, і українським військовим вдалося захопити половину міста. Але пізніше з іншого боку в Іловайськ стали заходити проросійські терористи – з угрупувань \”Оплот\” і \”Восток\”.

Комбат «Донбасу» також зазначив, що з півночі заходили за підтримки шести танків, з боку заходили двома танками. В результаті злагоджених дій із ВСУ знищена половина батальйону «Восток», два танки спалили, два танки викинули білий прапор і стоять біля північних блокпостів, два втекли.

Крім того, українські військові відрізали поставки зброї і боєприпасів із боку Донецька, знищили КамАЗ і БМП терористів і захопили велику кількість зброї та спорядження. У полоні перебувають двадцять два терористи. Батальйон \”Донбас\” втратив двох бійців, а ВСУ – сім.

Нагадаємо, 19 серпня в бою в Іловайську поранення отримав комбат \”Донбасу\” Семен Семенченко.

Джерело

peredplata