Луценко розповів про нову схему Медведчука – територіальні громади

Луценко розповів про нову схему Медведчука – територіальні громадиГенпрокурор Юрій Луценко має інформацію, що лідер \”Українського вибору\” Віктор Медведчук розпочав роботу з реєстрації \”територіальних громад\”, які закликають не сплачувати податки державі.

Про це він заявив у суботу в Івано-Франківську, повідомляє в Facebook прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган.

За словами Луценка, останнім часом надходить інформація про те, що \”одіозний пан Медведчук зі своїм \”Українським вибором\” розпочав роботу по реєстрації в Міністерстві юстиції і з осередками в кожній області організацій, які називаються по-різному, але сходяться в одному – це так звані територіальні громади, і вони відверто закликають не сплачувати податки Українській державі, а платити податки виключно цим самозваним громадам\”.

Луценко розповів, що з цього питання ним була ініційована нарада з силовиками у президента. Він запевнив, що Служба безпеки \”заблокувала подальше розповзання цієї гангрени в Україні\” та висловив сподівання, що до реєстрації не дійде.

Генпрокурор повідомив, у місті Хмельницькому, де один із таких підрозділів був зареєстрований, громадянка, яка оголосила себе керівником цієї територіальної громади, почала збирати податки у підприємців. За його словами, відповідна особа вже затримана і їй буде інкриміновано статтю за державну зраду (ст. 111 ККУ).

\”І я впевнений, що це єдина правильна відповідь. Якби так діли раніше, ми б не були у стадії війни із зовнішнім і внутрішнім ворогом\”, – наголосив ‎генпрокурор.

\”Тут, на Прикарпатті, де надто багато синів віддали своє життя за Українську державу, будь-які спроби федералізації від будь-кого не пройдуть\”, – підкреслив він.

\”Якщо будуть прямі покази на славнозвісного пана Медведчука, то ніхто не побоїться пред’явити йому відповідні обвинувачення\”, – запевнив Луценко.

Українська правда

peredplata