За матеріалами СБУ до одинадцяти років позбавлення волі заочно засуджено бойовика «ДНР»

За матеріалами СБУ до одинадцяти років позбавлення волі заочно засуджено бойовика «ДНР»Шевченківський районний суд Чернівців, за матеріалами Служби безпеки України, виніс вирок мешканцю міста Донецька за участь в діяльності терористичної організації.

Співробітники СБ України встановили, що мешканець Донецька Сергій Каменєв у травні 2014 року приєднався до терористичної організації «ДНР». Слідчі управління СБУ в Чернівецькій області задокументували, що бойовик перебував у складі незаконного збройного формування «бригада Восток», згодом – «11 ОМСП». Він брав активну участь у бойових діях проти військовослужбовців Збройних Сил України і правоохоронців під Савур-Могилою, поблизу Донецького аеропорту, а також Горлівки, Пісків, Ясинуватої, Авдіївки та інших населених пунктів області.

Під час досудового слідства свідки підтвердили, що Каменєв безпосередньо керував діями незаконних збройних формувань терористів на одній з ділянок лінії зіткнення.

Суд визнав бойовика винним у скоєнні злочину, передбаченою ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України та призначив покарання у вигляді одинадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна. Початок терміну відбування покарання обчислюватиметься з дня його затримання та приведення вироку до виконання.

Прес-центр СБ України
– See more at: https://www.ssu.gov.ua/ua/news/1/category/2/view/4205#.sg2CYsUj.dpbs

peredplata