САЛАГОР ПРОТИ ФИЩУКА. Обікрасти державу хоча б на 10 тис. грн.: чи завжди мета виправдовує засоби?

САЛАГОР ПРОТИ ФИЩУКА. Обікрасти державу хоча б на 10 тис. грн.: чи завжди мета виправдовує засоби?26 лютого Чернівецька митниця ДФС запровадила чергову справу про порушення митних правил відносно однієї з «родинних фірм» губернатора.

Однак цього разу випадок межує з абсурдністю і безглуздістю. Під час здійснення митних формальностей щодо товару, що імпортувався на чергову фірму «ліщуків – фищуків», було встановлено, що до митниці як підставу для митного оформлення надано документи, що містять неправдиві відомості. Як наслідок ознаки адміністративного правопорушення встановлено у діях уповноваженої на декларування особи – свахи голови ОДА Валентини Ліщук. До слова, й сама фірма зареєстрована за адресою прописки свата та свахи губернатора.
Так от, щодо абсурдності ситуації. Сума митних платежів умисно була зменшена на (!!!) 10 978, 57 грн. Щось на кшталт того, як не з’їсти, то хоча б понадкушувати! А санкція порушеної статті передбачає накладення штрафу у розмірі 300 % суми несплачених митних платежів.
Логіки – нуль, абсурдності – на 100%. Жадібність – понад усе!
На фоні останніх публікацій у ЗМІ не вправі були не озвучити ці факти, адже просто не можна ТАКЕ чинити!!! Одним словом – цілком реальні ЖЛОБИ (українською – скнари).

peredplata