ФСБ Росії палить офіси нацменшин в Україні

ФСБ Росії палить офіси нацменшин в УкраїніГеннадій Москаль передає з Ужгорода:

-З прикрістю мушу констатувати, що серед затриманих злочинців, мешканців Черкас і Кропивницького, котрі підпалили офіс Товариства угорської культури Закарпаття в ніч на 27 лютого, є й учасники АТО.

Вони не члени політичних партій чи рухів, а пішли на цю провокацію, спокусившись на гроші.

Особу організатора теж встановлено – це мешканець Придністров’я, який одразу після злочину втік додому. За нашою інформацією, він співробітник МГБ (міністерства госбезопасності) Придністров’я.

З огляду на статус цієї території, зараз організатор недосяжний для українського правосуддя, однак ні в кого немає жодних сумнівів, що за другим підпалом офісу ТУКЗ стоїть ФСБ Росії (так само, як і за першим підпалом у ніч на 4 лютого, який скоїли громадяни Польщі, члени праворадикальної проросійської організації «Фаланга»).

Російські спецслужби намагалися підключити для підпалу офісу ТУКЗ місцевих «активістів», і тільки після того, як це не вдалося, задіяли виконавців з інших областей.

Блискуча операція Служби безпеки України та Національної поліції і оперативне розкриття злочину заслуговують найвищих похвал. Особливо, враховуючи той факт, що теперішні злочинці діяли набагато професійніше за польських праворадикалів.

Особисто в мене немає сумнівів, що москальські спецслужби й далі влаштовуватимуть різні провокації, щоб спробувати розсварити українців і угорців і розхитати Закарпаття на міжетнічному ґрунті.

Так ось, як справжній Москаль заявляю – нічого у вас не вийде! Хрін вам у рило, а не «Донбаський сценарій» на Закарпатті!

peredplata