Справи церковні

Справи церковніНаш власний кореспондент Ростислав Демчук передає зі Стамбула:

-Сьогодні у Порошенка вичитав таке: \”Вселенський Патріархат розпочинає процедури, необхідні для надання автокефалії Українській Православній Церкві.

Відповідне рішення прийняв Святий і Священний Синод Вселенського Патріархату…\”, – пише Петро Порошенко у Facebook.

Я, звичайно, не повірив Петру Порошенку і вирішив завітати на сайт Священного Синоду Вселенського Патріархату.

Ось що написано там: \”…Таким чином, як істинна Материнська Церква (Вселенська церква – прим. R.D.), вона розглядала питання церковної ситуації в Україні, як це робилося й під час попередніх синодальних засідань. Тепер, одержавши від церковних і цивільних властей, котрі представляють мільйони українських православних християн, петицію, в якій заявлена відданість автокефалії, Синод вирішив тісно спілкуватися та координувати дії з сестрами Православних Церков щодо цього питання.\”

Виношу на розсуд читачів фрази для порівняння. Ви вважаєте їх рівнозначними і співзвучними за змістом?

1). Порошенко: \”Вселенський Патріархат розпочинає процедури, необхідні для надання автокефалії Українській Православній Церкві\”.

2) Св. Синод: \”Синод вирішив тісно спілкуватися та координувати дії з Православними Церквами сестрами, щодо цього питання.\”

Як на мене – не зовсім співзвучні фрази. Але це всеодно краще, ніж нічого. Почекаємо на реакцію усіх Православних Церков сестер.

Справи церковні

peredplata