Буковинська юстиція закликає неплатників аліментів сплатити борги, бо санкції щодо них надалі посилюють

Завдяки новаціям першого пакету законів #ЧужихДітейНеБуває За даними Управління державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області виплачено понад 18 мільйонів гривень аліментів, понад 9 мільйонів гривень діти отримали  після застосування до боржників санкцій.  Якщо у лютому цього року, на початку запровадження нововведень і  Єдиного реєстру боржників аліментів, у ньому знаходилося майже чотири тисячі буковинців- злісних неплатників, то нині ця цифра зменшилася до  трьох тисяч. Другий пакет законів #ЧужихДітейНеБуває
передбачає ще більше посилення відповідальності неплатників аліментів. Але батьки,котрі сумлінно виконують свої обов’язки матимуть  заохочення – податкові пільги та преференції», – зазначив Іван Гринюк. 
Серед новацій:
– Система додаткових фінансових санкцій для неплатників у розмірі від 20% до 50% від суми боргу у разі його накопичення більше 1 року.
– Система автоматизованого арешту коштів боржників.
– Притягнення до кримінальної відповідальності осіб, які ухиляються від суспільно корисних робіт.
– Обов’язок засуджених працювати, щоб забезпечити сплату аліментів.
– Українці, які хочуть посісти керівні посади на держслужбі, повинні будуть подати довідку про те, що вони не мають боргів перед дітьми більше 6 місяців.
– Звільнення чиновників, які мають заборгованість більше 12 місяців.
– Застосування обмежень першого пакету до батьків, які не платять аліменти дітям з інвалідністю або тяжко хворим дітям вже після того, коли борг перевищить суму за 3 місяці.
Одна з новацій другого пакету законопроектів #ЧужихДітейНеБуває стосується подорожей дитини за кордон строком до 1-го місяця з одним із батьків без дозволу іншого. Вона розповсюджується на тих діток, які виховуються в неповних сім’ях.
До другого пакету законопроектів в рамках ініціативи #ЧужихДітейНеБуває входять: Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення соціального захисту осіб, які доглядають за хворими дітьми» (№8294 від 19.04.2018), Закон «Про внесення змін до статей 165 та 166 Податкового кодексу України» (№8295 від 19.04.2018) та Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення економічних передумов для посилення захисту права дитини на належне утримання» (№8296 від 19.04.2018).
Ці норми вступить в силу через місяць після підписання Президентом  з дня публікації Закону.

 

peredplata