Безробітні допомагають з переоформленням субсидій

У першому півріччі цього року у Чернівецькій області 24 безробітних долучилися до громадських та тимчасових робіт щодо інформування населення про можливість отримання субсидій за спрощеною процедурою та для технічної обробки документів. Про це повідомляє директор Чернівецького обласного центру зайнятості Любов Кожолянко.

«У травні цього року відбулися зміни у законодавстві щодо надання субсидій.  Перед органами соціального захисту населення постала необхідність інформування населення про можливість отримання субсидій та  для перевірки інформації великої кількості даних, а звідси і виникла потреба в кадрах. Тому фахівці служби зайнятості залучили до цієї роботи в рамках громадських та тимчасових робіт безробітних громадян» –  зазначила Любов Кожолянко.

За словами посадовця, по області до громадських та тимчасових робіт в органах соціального захисту населення у першому півріччі цього року залучено 24 безробітних, з них – 22 у м.Чернівці та по одному у смт Глибока та м.Новодністровськ.

«У серпні підписано договір з Чернівецькою міською радою на продовження виконання робіт 12 наших безробітних у місті Чернівці, які допомагають працівникам органів соціального захисту населення. Договір з ними спочатку було укладено на 2 місяці, проте через значний об’єм роботи, такі роботи були продовжені ще на 2 місяці. Для людей, які перебувають на обліку в службі зайнятості та залучені до громадських та тимчасових робіт, є можливість додаткового заробітку» – інформує директор обласного центру зайнятості.

Фінансування громадських робіт здійснюється пропорційно рівними частинами за рахунок коштів місцевих бюджетів та коштів Фонду загальнообов’язкового соціального страхування України на випадок безробіття. Таким чином впродовж першого півріччя 2018 року за цим видом діяльності профінансовано  більше 50 тис грн.

Інформує Чернівецький обласний центр зайнятості.

 

peredplata