“Бессарабську народну раду” мав очолити чинний депутат Ради

Голова Служби безпеки України Василь Грицак у рамках виступу на “Ukrainian week in London” розповів, що лідером так званої “Бессарабської народної ради” мав стати чинний депутат Верховної Ради України.

Як передає Цензор.НЕТ, про це повідомляє телеканал “Прямий”.

“Ми змушені були в квітні 2015 року взяти нашу броні-групу, наш спецназ і слідчих і вночі зробити 700 кілометровий марш із Краматорська до Одеси. Щоб потім провести одночасно величезну кількість обшуків, затримань, вилучень вибухівки тощо. Планувалося підірвати міст через Дністровський лиман, а також через Дністер і оголосити про створення Бессарабської народної ради”, – повідомив Грицак.

Він зазначив, що лідером “Бессарабської народної ради” мав стати чинний депутат Верховної Ради України, він і сьогодні є депутатом.

“Підірвавши ці два мости, Південна Бессарабія була б відрізаною від основної частини України і потім із території Придністров’я повинні були зайти так звані зелені чоловічки. Там дислокуються тисячі російських солдатів і офіцерів. Планувалося створити Бессарабську народну раду і звідти розвинути свій наступ “російської весни” в надрах Молдови, Румунії. Ми поламали ці плани. Про це мало хто знає, але це наша робота”, – зазначив Грицак.

peredplata