На Буковині прикордонник відмовився брати хабар у контрабандиста

За надання неправомірної вигоди військовослужбовцю, правоохоронці затримали молодика та помістили до ізолятору тимчасового тримання.

Увечері 15-листопада в Чернівцях 28-річний уродженець Прикарпаття намагався надати інспектору прикордонної служби неправомірну вигоду. Чоловік хотів заручитися підтримкою прикордонника та убезпечити свою незаконну діяльність у переміщенні тютюнових виробів через державний кордон.

Детективи Слідчого управління спільно з працівниками Управління стратегічних розробок Головного управління Нацполіції в Чернівецькій області, за сприяння Державної прикордонної служби задокументували факт надання військовослужбовцю хабара у розмірі 700 Євро. Одразу на місці скоєння злочину правопорушника затримали бійці спецпідрозділів «КОРДу» та «ДОЗОРу».

В ході проведення першочергових слідчих дій співробітників Національної поліції, ВВБ по Чернівецькому прикордонному загону та прокуратури області здійснили санкціоновані обшуки приватних будинків на території Путильського району. В результаті  яких, правоохоронці вилучили більше 15 тисяч пачок підакцизних сигарет, нарізну зброю з оптикою, прилад нічного бачення, два біноклі та 158 набоїв різного калібру.

Наразі контрабандиста затримали та помістили до ізолятору тимчасового тримання. Слідчі оголосили правопорушнику про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України та звернулися до суду з клопотанням про обрання хабарнику запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Тривають слідчі дії.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області

© Офіційний сайт Національної поліції: https://cv.npu.gov.ua/news/korupcziya/na-bukovini-prikordonnik-vidmovivsya-brati-xabar-u-kontrabandista/

peredplata