Що робити, якщо не приймають заяву про звільнення?

Якщо працівник бажає звільнитися з займаної ним посади, але керівник чи уповноважений орган не приймає заяву про звільнення за власним бажанням, не видає наказ про звільнення, затягує такий процес, або ніяк не реагує, у такому випадку працівнику потрібно направити заяву про звільнення рекомендованим листом з повідомленням на юридичну адресу підприємства, де він працює. День отримання підприємством такого листа буде вважатися днем подання працівником заяви про звільнення.

За ст. 38 КЗпП, працівник має право розірвати трудовий договір, укладений на невизначений строк, попередивши про це власника або уповноважений ним орган письмово за два тижні.

Якщо ви вважаєте, що роботодавець порушив ваші трудові права, – можете направити до територіального Управління Держпраці скаргу (електронне звернення громадян) з проханням перевірити дотримання роботодавцем вимог законодавства про працю.

 

Інформує Людмила ПИЛИПІВ

провідний спеціаліст відділу систематизації законодавства, правової роботи та правової освіти управління державної реєстрації нормативно-правових актів, правової роботи та правової освіти Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області

 

 

peredplata