Максим Бурбак: Давайте, нарешті, довідаємося правду, що коїться в лісі!

Народний депутат України Максим Бурбак висловив підтримку діям начальника управління лісового та мисливського господарства Віктора Сахнюка щодо наведення ладу у лісовому господарстві Чернівецької області.

У коментарі BukNews парламентар пояснив, що він особисто, як ніхто інший, зацікавлений у цьому. Адже саме його деякі заангажовані громадські активісти та ЗМІ часто безпідставно звинувачували у зловживаннях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У 2018 році лісівники Буковини отримали 81 млн грн. додаткового доходу від реалізації деревини

– Як «експерт» у лісовій галузі, яким мене змальовують деякі ЗМІ, я теж хочу в цьому розібратися, – сказав народний депутат України Максим Бурбак. – Чому попри всі публікації у ЗМІ про ешелони з лісом нібито Бурбака на вокзалі в Чернівцях ці люди, які персонально займаються вирубкою лісів, далі перебувають на своїх посадах?  Хтось повинен нести за це відповідальність? Гадаю, що так! Адже керівники лісгоспів, які зараз на слуху, роками працюють на керівних посадах. Чому такий спротив їхній заміні?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Франц Федорович: “Кадровий конфлікт у лісовій галузі Буковини – це політичне питання…”

– І не потрібно ці спроби розібратися у ситуації переводити у політичну площину, як це зараз дехто намагається зробити. Пан Сахнюк має повне право змінювати кадри на місцях. Як керівник лісової галузі в регіоні пан Сахнюк підпорядкований Держлісагентству України, яке контролює його дії. Рік тому Держлісагентство з Києві звернулося, наприклад, до голови Хотинської РДА з клопотанням  погодити кандидатуру на посаду директора “Хотинське ЛГ”. І Петро Допіряк це зробив. Через рік Держлісагентство змінило свою позицію і так само звернулося з клопотанням до керівника району не погоджувати більше цю саму кандидатуру. І голова Хотинської РДА так само його підписав. Це прерогатива центрального органу виконавчої влади, у даному конкретному випадку Держлісагентства,  проводити кадрову політику у відповідній галузі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безгосподарність лісгоспів, а не політика: за що звільняють директора ДП «Хотинське ЛГ»

– А то виходить дуже цікаво: ліс рубають вони, примарні ешелони везуть, а відповідати за це повинен чомусь Бурбак. Хтось щось тишком робить, а відповідальність переводить на інших. Шановні колеги, я не палю. І вважаю, що цигарки – це зло. Це моя життєва позиція. Але знову ж таки хтось, добре відомо хто, найголосніше кричить: «Бурбак». І тут я теж докопаюся до правди! Мені набридло бути відбувайлом за чужі махінації. Давайте нарешті всі довідаємося правду, що коїться в лісі. Мені це теж  дуже цікаво! – сказав Максим Бурбак. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Буковині лісівники поскаржилися владі на обласного керівника галузі, влада нагадала, що ліси належать народу, а не лісівникам

peredplata