На Буковині одразу три церковні громади проводять збори прихожан щодо обговорення питання переходу до Православної церкви України.

Поліція забезпечує правопорядок під час міжконфесійних зібрань

27 січня на Буковині одразу три церковні громади проводять збори прихожан для обговорення питання переходу до Православної церкви України. Щоб зібрання відбулися виключно у правовому полі, поліцейські заздалегідь розпочали підготовку до їх проведення. Про це інформує Відділ комунікації поліції Чернівецької області.

Напередодні зборів парафіян правоохоронці провели низку зустрічей із представниками релігійних громад. Працівники поліції проінформували вірян про необхідність суворого дотримання прав громадян на свободу світогляду та віросповідання, а також недопустимість правопорушень на релігійному ґрунті.

27 січня, у селах Задубрівка і Васловівці Заставнівського району та Ясени на Сторожинеччині релігійні громади обговорювали питання переходу з УПЦ Московського патріархату до ПЦУ та користування культовими спорудами.

Безпеку учасників зборів забезпечували працівники місцевих відділків та обласного управління Нацполіції. Як і напередодні, так і під час самих зібрань, правоохоронці постійно спілкувалися із представниками різних конфесій. Вірянам повідомили про заходи, які проводить поліція для забезпечення публічної безпеки та правопорядку, недопущення правопорушень на релігійному ґрунті та роз’яснили передбачену законом відповідальність за порушення публічного порядку.

Щоб попередити будь-яке протиправне діяння, поліцейські посилено патрулювали території поблизу культових споруд і місць проведення зборів парафіян.

Ситуаційний центр ГУНП координував роботу підрозділів по забезпеченню публічної безпеки під час зборів, опрацьовував інформацію про перебіг заходів, організовував реагування на повідомлення, пов’язані з проведенням цих зібрань.

Під час зборів парафіян у селі Васловівці на Заставнівщині до поліції звернулася кореспондентка одного із чернівецьких інтернет-порталів та заявила про перешкоджання її журналістській діяльності з боку вірян. Наразі працівники Заставнівського відділення поліції перевіряють отриману інформацію. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ознаками правопорушення, передбаченого статтею 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України.

За результатами зборів усі три церковні громади ухвалили рішення про перехід із підпорядкування Українській православній церкві Московського патріархату до Православної церкви України.

Завдяки скоординованій роботі поліції збори вірян відбулися без порушень публічного порядку.

 

 

 

peredplata