Зеленський, Порошенко і Тимошенко є лідерами президентського рейтингу – опитування КМІС

Актор Володимир Зеленський лідирує в рейтингу кандидатів на пост президента України, за нього готові проголосувати 26,4% з тих, хто має намір брати участь у виборах.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) з 8 по 20 лютого 2019 року.

На другому місці президент України Петро Порошенко (18%) і лідер Всеукраїнського об’єднання Батьківщина Юлія Тимошенко (13,8%).

У свою чергу, 10,9% готові підтримати члена Опозиційною платформи – За життя Юрія Бойка, 6,4% – лідера партії Громадянська позиція Анатолія Гриценка, 6,3% – лідера Радикальної партії Олега Ляшка, 3,1% – кандидата від Опозиційного блоку – партії миру і розвитку Олександра Вілкула.

Решта кандидатів набрали б менше 3% голосів кожен.

Із загальної кількості опитаних 8,3% не пішли б на вибори взагалі, 30,5% не визначилися за кого голосувати, а 4,4% викреслили б усіх кандидатів або зіпсували бюлетень.

У межах дослідження КМІС опитав 2042 людини, які проживають в 110 населених пунктах усіх регіонів України, окрім Криму і непідконтрольних районів Донецької та Луганської областей. Статистична похибка вибірки не перевищує 3,3% для показників, близьких до 50%, 2,8% — для показників, близьких до 25%, 2% для показників, близьких до 10%, і 1,4% для показників, близьких до 5%.

Ще одне опитування підтвердило що до другого туру виходять Зеленський з одного боку та Порошенко з іншого. Тимошенко й надалі втрачає позиції. Судячи за даними КМІС, вона і за третє місце вже мусить боритися з Бойком, який поки що четвертий, але наближається до неї і може помінятися з нею місцями.

peredplata