Упродовж доби до поліції Буковини надійшло 4 повідомлення щодо виборчого процесу

По трьох з них поліцейські Сторожинеччини та Заставнівщини розпочали кримінальні провадження. Ще по одному зверненню працівники Чернівецького відділу поліції здійснюють перевірку.

 

16 липня до Сторожинецького відділу поліції надійшли дві заяви від довіреної особи одного з кандидатів у народні депутати України. Одна з них стосувалася викрадення агітаційного банера у селі Глибочок. У іншій заявниця повідомила про пошкодження такого банера у місті Сторожинець. За вказаними повідомленнями слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками частини 1 статті 185 (Крадіжка) та частини 2 статті 157 (Перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача) Кримінального кодексу України відповідно.

Поліцейські Заставнівського району також розпочали кримінальне провадження за фактом перешкоджання здійснення виборчого права. Під час моніторингу мережі Інтернет працівники поліції виявили статтю про те, що у місті Заставна невідомі особи перешкоджали діяльності спостерігача Громадянської мережі ОПОРА.

Також цього дня у Чернівцях поліцейські робочої групи Ситуаційного центру ГУНП спільно з працівниками Чернівецького відділу поліції виявили в одній із соціальних мереж допис з емблемою політичної партії на фотографії публічної людини. За наявною інформацією, вказаний на світлині громадянин не давав своєї згоди на публікацію своєї світлини з використанням партійної символіки. За вказаним фактом здійснюється перевірка.

Відділ комунікації поліції Чернівецької області

 

peredplata