Переїхали жити в село: власники зруйнованого будинку на Руській оговтуються від шоку .

 

27 серпня, архітектурно-будівельна інспекція розпочала перевірку будинку №66 на вулиці Руській, фасад якого  обвалився.

Мешканці та сусіди досі шоковані. 

“Учора ввечері вдома  була молода жінка з двома дітьми. Коли почула, що щось гучно тріскотить, зателефонувала брату і вибігла з будинку. Крикнула сусідам, щоби брали документи і вибігали, – розповів журналістам Інформаційного агентства АСС мешканець зруйнованого будинку. – Наразі житемемо в селі”.

Зруйнованому будинку – більше 100 років. Кілька років тому його реконструювали. На це отримали всі необхідні дозволи. А днями мешканці будинку розпочали монтувати дренажну систему та зробили гідроізоляцію, бо у підвалі стояла вода.

За висновками комісії, стіна обвалилася через те, що власники не дотрималися усіх технологій під час проведення дренажних робіт. Про це заявив Володимир Самолюк, керівник управління надзвичайних ситуацій Чернівецької міської ради. Це підтвердила і Олена Пушкова, керівниця відділу охорони культурної спадщини міської ради.

“Даний будинок є фоновою забудовою або рядовою історичною будівлею, яка не має самостійної художньої цінності, але разом з пам’ятками і значними історичними будівлями складає цілісні містобудівні утворення, – каже Олена Пушкова. – У даному випадку власники будинку порушили правила виконання робіт з гідроізоляції, одночасно оголивши весь периметр будинку. Копати мали уступами в 1 метр, роботи мали виконувати будівельні організації з відповідними сертифікатами”.

Вночі стіну укріпили, щоби будинок не розвалювався далі.

Як розповів Інформаційному агентству АСС Володимир Середюк, заступник чернівецького міського голови, відбудовувати будинок повинен власник за свої кошти. 

Джерело: https://acc.cv.ua/news/chernivtsi/pereyihali-zhiti-v-selo-vlasniki-zruynovanogo-budinku-na-ruskiy-ogovtuyutsya-vid-shoku-foto-48761?fbclid=IwAR3lvumBdrr8FDcEDImg8pq1bpMg6YCXYCGDvfhMv-pjUWKG7AHs6Nfc0Zk. Сайт http://acc.cv.ua/

peredplata