Народного депутата з Буковини Сергія Рудика не реєструють депутатом

Обраний нардеп на окрузі №198 (Черкаська область) Сергій Рудик влаштував суперечку з працівником апарату Верховної Ради у парламентських кулуарах.

Як видно на відео, трансляцію якого здійснює Радіо Свобода, Рудик обурився через те, що в апараті ВРУ відмовились реєструвати його народним депутатом, хоча він здобув перемогу на своєму виборчому окрузі.

“Погляньте на офіційний сайт ЦВК, де переможцем виборів на 198-му виборчому окрузі визнано Рудика Сергія Ярославовича. Натомість керівник апарату дав вказівку працівникам апарату не видавати мені посвідчення народного депутата, навіть після того, як я прийняв присягу, мотивуючи це офіційним листом голови Секретаріату ЦВК. Я йому намагаюсь пояснити, що не може лист голови Секретаріату, як і завгоспа, як і інших технічних працівників, навіть дуже поважних, підміняти собою рішення Центральної виборчої комісії. Щоб у цьому пересвідчитися, елементарно – заходимо на сайт ЦВК”, – сказав журналістам Сергій Рудик.

Він додав, що суть листа – в оскарженні перемоги обраного нардепа його опонентами, які програли вибори.

“Вони оскаржують мою перемогу. Але рішення не вступило в законну силу”, – додав він. 

Водночас Рудик повідомив, що у зв’язку з тим, що йому відмовляються видати посвідчення нардепа, він викликав поліцію.

У коментарі журналістам в.о. керівника апарату ВРУ Петро Боднар сказав, що “потрібно дочекатися рішень судів”.

“ЦВК повідомить апарат, що Рудик зареєстрований депутатом, і або нас уповноважать зареєструвати і видати посвідчення, або саме ЦВК видасть”, – сказав він.

Нардеп з Буковини поскандалив у кулуарах Ради: його не реєструють

Раніше повідомлялося, що Касаційний адміністративний суд у складі Верховного суду скасував протокол ЦВК про результати виборів в окрузі 198 Черкаської області, яким було визнано обраним народним депутатом самовисуванця, уродженця Чернівецької області Сергія Рудика.

Як відомо, самовисуванець Рудик здобув перемогу на виборчому окрузі у Черкаській області.

peredplata