Чернівці на межі сміттєвого колапсу: відходи з контейнерів не вивозять уже два дні.

У Чернівцях може статися сміттєвий колапс, якщо сьогодні комунальники не вивезуть побутові відходи із альтфатерів міста.

Про це кореспонденту molbuk.ua повідомив заступник начальника МКП “Чернівціспецкомунтранс” Григорій Шевчук.

 

“Сьогодні у місті не прибирали зі сміттєвих контейнерів сміття, бо його нема куди забрати. Наразі на підприємстві стоїть п’ять сміттєвозів, у які вчора набрали сміття. Але його не вдалося вивезти ні вчора, ні сьогодні”, – каже Григорій Шевчук.

У “Чернівціспецкомунтрансі” заявляють, що акція жителів Чорнівки з перекриттям дороги на вулиці Стефаника — це “дуже серйозна проблема”.

“Думаю, якщо ще сьогодні сміття не вивеземо, завтра у місті вже почнуться серйозні проблеми. У місті вже смітники переповненні, і сміття випадає з них”, – зазначив Григорій Шевчук.

Директор “Чернівціспецкомунтрансу” Олександр Летучий працює у надзвичайному штабі, що був скликаний міським головою. Там розглядають різні варіанти вирішення проблеми.

“Вже обговорювали питання, щоби відвезти сміття в інший населений пункт. Але це складно зробити юридично. Бо коли сміттєвоз заїжджає на полігон, це все фіксується камерами та документально. На підставі цього, сплачуємо кошти”, – каже Григорій Шевчук.

Чернівці на межі сміттєвого колапсу: відходи з контейнерів не вивозять уже два дні

“Крім того, навряд чи у якомусь із сіл дозволять вивозити сміття з Чернівців”, – пояснив посадовець.

За словами Шевчука, директор “Чернівціспецкомунтрансу” спілкувався з людьми, які перекривають дороги. Але вдалося лише домовитися, щоби з полігону твердопобутових відходів дозволили вивозити фільтрат, який викачують там щодня.

Нагадаємо, група жителів села Чорнівка 17 грудня оголосила про безстрокове блокування дороги до сміттєзвалища на околиці Чернівців. На такі радикальні дії громада пішла у зв’язку з небажанням Чернівецької міськради ухвалити рішення про приєднання Чорнівки до громади міста. Натомість у Чернівецькій ОДА селу Чорнівка запропонували приєднатися до Колінківців, однак мешканці виступають категорично проти цього.

У зв’язку з блокуванням дороги, у Чернівцях уже дві доби не прибирають тверді побутові відходи із сміттєвих контейнерів поблизу житлових будинків. Комунальне підприємство “Чернівціспецкомунтранс” заявило, що знімає з себе відповідальність за цю ситуацію.

peredplata