На Буковині поліція викрила ймовірне порушення таємниці голосування

Під час моніторингу мережі Інтернет співробітники сектору превенції Заставнівського відділення поліції виявили відео, на якому зафіксовано неправомірні дії кандидатки в депутати об’єднаної територіальної громади. За фактом порушення виборчого законодавства слідчі розпочали кримінальне провадження.

Зокрема, у дописі користувача однієї із соціальних мереж опубліковано відео з виборчої дільниці, зняте 29-го грудня минулого року. У записі зафіксовано, як під час місцевих виборів кандидатка в депутати заглядає до кабінки для голосування безпосередньо під час процесу волевиявлення. Своїми діями жінка порушила статтю 7 (Таємне голосування) Закону України «Про місцеві вибори».

Слідчі Заставнівського відділення поліції внесли відомості про порушення до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками частини 1 статті 159 (Порушення таємниці голосування) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років.

Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

peredplata