Радіо Свобода Daily: Причини відставки Богдана і портрет призначеного Єрмака

Відставка голови Офісу президента. Що було не так із Андрієм Богданом?

Тепер доступ до вуха президента Володимира Зеленського матиме інша людина. Глава держави підписав указ про звільнення Андрія Богдана з посади голови Офісу президента і призначення на цю посаду Андрія Єрмака. ЗМІ неодноразово писали про нібито існуючий конфлікт між цими двома членами команди Зеленського, та висловлювали різні версії з приводу його природи. Радіо Свобода дізнавалося в експертів, чи справді непрості стосунки між Єрмаком і Богданом стали причиною відставки останнього.

У фотогалереї Радіо Свобода пригадало майже 9 місяців перебування Богдана на посаді.

Андрій Богдан став одним із семи голів адміністрацій президента України, які провели на цій посаді менше від року. Радіо Свобода також пригадує, скільки протрималися на цій посаді попередники Єрмака.

Що ми знаємо про Андрія Єрмака?

Отже, президент Зеленський замінив Андрія Богдана іншим Андрієм – Єрмаком. Продюсер та правник Єрмак із весни минулого року обіймав посаду з лаконічною назвою – «помічник президента». У цьому статусі він встиг злітати за українськими полоненими до Росії, взяти участь у «нормандській зустрічі» і з’явитися в свідченнях дипломата Вільяма Тейлора у Конгресі США. Радіо Свобода зібрало все, що відомо про нового голову ОП.

peredplata