Мунтян, якого суд відсторонив від посади, вийшов на роботу

Голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян, попри судове рішення про його відсторонення від посади, у понеділок, 2 березня вийшов на роботу і здійснював чиновницькі повноваження.

Про це Мунтян повідомив сьогодні у коментарі кореспонденту molbuk.ua

 

Він сказав, що судове рішення про відсторонення Мунтяна від посади, ще не надійшло до обласної ради.

“Це рішення до обласної ради ще не надійшло. Але я готовий виконати судове рішення, оскільки я маю довести свою правоту. На початку судового розгляду цієї справи я вніс клопотання про те, що я готовий пройти перевірку на детекторі. Але моє клопотання не задовольнили”, – додав Іван Мунтян.

Водночас посадовець у коментарі наголосив, що всі його дії були в рамках чинного законодавства.

“І я не допускав жодних порушень у своїй діяльності”, – продовжив голова облради, додавши, що він сподівається переконати суд і слідство у тому, що він не порушував закон.

“Я сподіваюся, що ми надалі зможемо переконати суд і слідство у тому, що в даній ситуації немає ніяких порушень, і не потрібно перекручувати або “видьоргувати” окремі слова із висловів, оприлюднених у суді, й трактувати так, як хтось вважає за потрібне”, – додав І. Мунтян.

Разом з тим, голова облради сказав, що він сьогодні перебуває на роботі й очікує, коли до ради надійде судове рішення про його відсторонення від посади.

На запитання журналіста “Тобто, до того моменту, коли на руках буде судове рішення про ваше відсторонення, ви виконуватимете обов’язки голови облради?”, Іван Мунтян дав таку відповідь:

“Ні, не зовсім так. Для реалізації певних моментів і вимог, які прописані в цій постанові, потрібно мати на руках саме це рішення, документ”.

Нагадаємо, 28 лютого Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду підтримала апеляційну скаргу прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури щодо відсторонення Івана Мунтяна від посади голови Чернівецької обласної ради.

***

Івана Мунтяна підозрюють у отриманні неправомірної вигоди в розмірі 180 тис доларів від приватного підприємця Юрія Кушніра.

За версією слідства, у липні 2019 року голова облради висловив прохання Кушніру надати йому неправомірну вигоду у сумі 400 тис. доларів за сприяння в передачі в оренду оздоровчого комплексу “Брусниця”.

Суд обрав Мунтяну запобіжний захід у вигляді внесення застави розміром понад 10 мільйонів гривень.

peredplata