МОЗ України оновило алгоритм надання стаціонарного лікування хворим на COVID-19

В Україні обов’язково госпіталізовуватимуть пацієнтів із коронавірусною інфекцією в середньому й тяжкому стані, а також хворих на COVID-19 незалежно від тяжкості стану, які належать до групи ризику розвитку ускладнень.
Цей матеріал можна прочитати і російською мовою
Сьогодні 12.18

На першому етапі в Україні визначили 240 лікарень для пацієнтів із COVID-19
Фото: EPA
Міністерство охорони здоров’я України оновило алгоритм надання стаціонарного лікування пацієнтам із коронавірусною інфекцією COVID-19. Про це повідомила пресслужба МОЗ 31 березня.

Відповідно до оновлених стандартів, обов’язково госпіталізовуватимуть хворих із підозрою на COVID-19 або вже з підтвердженим діагнозом у середньому й тяжкому стані, а також з ознаками пневмонії або дихальної недостатності.

Крім того, стаціонарне лікування надаватимуть пацієнтам із COVID-19, незалежно від тяжкості стану, які належать до групи ризику розвитку ускладнень через:

важкий перебіг артеріальної гіпертензії;
декомпенсований цукровий діабет;
імуносупресивний стан;
важку хронічну патологію дихальної та серцево-судинної систем;
ниркову недостатність;
аутоімунні захворювання;
важкі алергічні хвороби;
цереброваскулярні захворювання у стадії декомпенсації;
онкологічні захворювання.
“Усім пацієнтам із COVID-19, які перебувають на стаціонарі, проводять профілактику загальних ускладнень. Вагітні жінки з підозрою на COVID-19 мають бути госпіталізовані у спеціалізований стаціонар, уся терапія має проводитися з урахуванням стандартів ведення вагітності”, – повідомили в МОЗ.

У міністерстві зазначили, що стандарти надання медичної допомоги хворим на COVID-19 ґрунтуються на рекомендаціях Всесвітньої організації охорони здоров’я.

Пацієнтів із легкою формою захворювання, без ризиків ускладнень, а також пацієнтів, які одужують і не потребують цілодобового спостереження лікарів, МОЗ рекомендує лікувати амбулаторно, тобто в домашніх умовах.

На першому етапі в Україні визначили 240 лікарень для пацієнтів із COVID-19.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у грудні 2019 року в китайському Ухані. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

За даними американського Університету Джонса Гопкінса станом на 31 березня, загальна кількість інфікованих у світі перевищила 787 тис., із них понад 166 тис. одужало, а 37 840 осіб померли.

В Україні, за даними МОЗ станом на ранок 31 березня, підтвердили 549 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 13 людей померли, вісім – одужали.

Більше читайте тут: https://gordonua.com/ukr/news/society/-moz-ukrajini-onoviv-algoritm-nadannja-statsionarnogo-likuvannja-hvorim-covid-19-1493441.html

peredplata