З готелю “Козацький” утекло кілька осіб, які перебували на обсервації

Правоохоронці та прикордонники уточнюють списки прибулих 30 березня з Балі українців, щоб з’ясувати, хто з них утік з обсервації, пишуть “Українські новини”.

У “Козацький” поселили прибулих із Балі українців

З київського готелю “Козацький”, куди помістили на обсервацію українців, які прибули 30 березня з-за кордону, втекло кілька людей. Про це повідомляє видання “Українські новини” з посиланням на пресслужбу Національної поліції України.

“Кілька людей покинуло місце обсервації. Зараз разом із прикордонниками уточнюємо списки, щоб точно знати скільки”, – зазначили у відомстві.

Місце обсервації в готелі “Пуща Конгрес Готель” також покинули українці, евакуйовані з Катару.

Поліція має намір притягнути тих, хто втік з обсервації, до адміністративної відповідальності, пише агентство.

Рейси PQ398 і PQ396 прибули з Дохи (Катар) приблизно о 2.00 30 березня. Обидва рейси виконала авіакомпанія SkyUp. Ними в Україну повернулися туристи з Балі.

Деякі пасажири відмовилися покидати літаки, заявивши, що під час купівлі квитків їх не попередили про обов’язкову обсервацію. Уже в літаках вони дізналися, що мають пройти 14-денну обсервацію або в готелі “Козацький” (безоплатно), або “Пуща Конгрес Готелі” (платно, залежно від номера – €169 або €338 за два тижні). Українці сказали, що готові оплатити медичне обстеження і тестування на коронавірус, але не поселятимуться в готелях.

В одного з пасажирів рейсу Доха – Київ була висока температура, чоловіка госпіталізували і зробили тест на коронавірус.

Україна евакуює громадян з інших країн через спалах коронавірусної інфекції. 23 березня МЗС України закликало громадян, які перебувають за кордоном, повернутися додому протягом найближчих п’яти днів. Країна зупинила регулярне авіасполучення з опівночі 28 березня. МЗС рекомендувало співвітчизникам, які перебувають за кордоном, не купувати авіаквитків на рейси, заплановані на дати після 27 березня, а по змозі залишитися у країні перебування.

29 березня уряд ухвалив рішення про обов’язкове дотримання режиму обсервації всіма українцями, які повертаються з-за кордону.

Спалах COVID-19 виник у грудні 2019 року в китайському Ухані. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Станом на ранок 31 березня у світі коронавірусною інфекцією заразилося 785 979 осіб, кількість жертв COVID-19 сягнула 37 810, вилікували від хвороби 165 889 осіб.

В Україні, за даними МОЗ станом на ранок 31 березня, підтвердили 549 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 13 людей померли, вісім – одужали.
Більше читайте тут: https://gordonua.com/ukr/news/society/-z-gotelju-kozatskij-vtekli-kilka-osib-jaki-perebuvajut-na-observatsiji-zmi-1493428.html?fbclid=iwar23cxozgqxfeuhhzxtcd7ykocsfdum2xeb1hot-zy13hhkiegs-dy2pzu4

peredplata